Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Инвестор в Топ 100 на Deloitte Technology Fast 500

2009-11-25
Oнлайн медийна компания Инвестор.БГ АД e в челната стотица на тазгодишната световна класация на Делойт Technology Fast 500 EMEA (за Европа, Близък Изток и Африка), класирайки се на 75-то място сред 500-те финалисти.

Ежегодната класация Technology Fast 500TM EMEA на най-динамично развиващите се държавни и частни компании в областта на технологиите, медиите, телекомуникациите, природните науки и зелените технологии обхваща 26 държави от ЕМЕА и е на база процентен ръст на приходите им за период от пет години.

За периода 2004-2008 г. приходите на Инвестор са се покачили с 2130%. Благодарение на този растеж преди месец компанията бе класирана на 6-та позиция в друга престижна класация на Делоит – за най-динамично развиващите се технологична компании в Technology Fast 50 на Централна и Източна Европа и така получи правото да се състезава на регионално ниво за Европа, Близък Изток и Африка.

„Голямо признание е класирането ни в първите 100 в тази престижна световна класация на Делойт, както и в първите 10 за Централна и Източна Европа. През последните няколко години определено се наблюдаваше много бърз растеж както на приходите на Инвестор, така и на екипа и на проектите на компанията. Обяснявам го с инвестициите в добрите идеи, успешни проекти и силния и иновативен екип. Използвам случая да благодаря на всички, участвали и допринесли за успеха на компанията през последните 5 години и продължаващи да допринасят и днес”, коментира Любомир Леков, основател и изпълнителен директор на Инвестор.

Компанията Инвестор.БГ АД стартира дейността си преди близо 10 години, с едноименния сайт Investor.bg. През 2004 г. компанията реализира първото за България IPO, a в момента Инвестор e водеща интернет и медйна група в България с капитал от 1.2 млн. лв. и пазарна капитализация от 11 млн. лв. Чрез своите 14 сайта, компанията достига до 52% от интернет потребителите в страната (по последни данни на Gemius за октомври).


Още за Deloitte Technology Fast 500

Още за Deloitte Technology Fast 50




За допълнителна информация:


Христина Машкова

t: +359 2 812 98 42
m: +359 897 877 651
hrisi “at” investor.bg
Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>