Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Една година Bloomberg TV Bulgaria. Когато икономическата журналистика е страст...

2016-10-19

Точно преди една година, на 19 октомври 2015 г., широката бизнес общност в България се сдоби с нов телевизионен канал – Bloomberg TV Bulgaria, благодарение на партньорството между световния гигант Bloomberg и национална телевизия Bulgaria ON AIR. Вече една година Bloomberg TV Bulgaria и дигиталната му платформа bloombergtv.bg отразяват и анализират новините и събитията в световната и българската икономика по стандартите на Bloomberg LP. Всеки ден, с директни включвания от Ню Йорк, Хонконг, Лондон, Истанбул, Франкфурт, както и от всички кореспондентски пунктове, Bloomberg TV Bulgaria дава обективна картина на глобалната икономика, от която пряко зависи и бизнесът у нас.

Специален поздрав по повод първия рожден ден на Bloomberg TV Bulgaria изпрати CEO на Bloomberg Джъстин Смит. Вижте го тук: https://www.facebook.com/places/Things-to-do-in-Sofia-Bulgaria/106013482772674/

Всяка седмица български предприемачи и мениджъри разказват своите успешни истории в предаванията и така вдъхновяват младите хора, които станаха лоялна публика на най-младата телевизия у нас.

По повод рождения ден Димитър Вучев, главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria, гостува в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

„Днес, една година по-късно, доверието на зрителите е спечелено и екипът на Bloomberg TV Bulgaria с радост установява, че нашата медийна среда има нужда от такава общност“, коментира той в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Екипът на Bloomberg TV Bulgaria се състои от опитни журналисти, познати от ефира на Bulgaria ON AIR преди телевизията да премине към политематичен профил, както и редактори на водещия финансов сайт Investor.bg.

"Скоро започваме и два нови проекта. Дориана Ранкова ще стартира ново седмично предаване, свързано с успешните предприемачи, a технологичните анализатори от Investor.bg - Бойчо Попов и Елена Кирилова, ще ни изненадат с ново технологично предаване", разкри Вучев.

Наскоро телевизията направи проучване за следващото голямо предизвикателство пред бизнеса. Над 40% от анкетираните посочиха откриването и задържането на качествени хора като проблем номер едно у нас и една от глобалните тенденции. По този повод Bloomberg TV Bulgaria подготвя специална инициатива „Талантите в бизнеса“, насочена към човешкия капитал, развитието на хората в най-важните професии за всеки бизнес, професиите на бъдещето.

Bloomberg е световен бранд, който през изминалата година привлече международни експерти и големи имена в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Досега с коментари в телевизията, за първи път пред българска публика, участваха някои от най-влиятелните икономически и финансови анализатори и инвеститори по света - Оливие Жaн, генерален мениджър на Reanault & Nissan България, Микаел Бризон, индустриален директор за Франция и България на „Монтюпе“, Марк Фабер, световноизвестен инвеститор, автор на Gloom, Boom & Doom Report, Нийл Аткинсън, ръководител "Петролна индустрия и пазари" в Международната енергийна агенция IEA, Брет Раян, главен икономист на Deutsche Bank за САЩ, Сума Чакрабарти, президент на Европейската банка за възстановяване и развитие, професор Стив Ханке, с редовна коментарна рубрика в съботно-неделното предаване Boom & Bust, главните икономисти на Bloomberg по света и много други.

„Това, което отличава телевизиите в Investor Media Group, е стремежът ни освен качествена журналистика, базирана на факти, данни и разнообразни гледни точки, да даваме на зрителите и знания. Много съм щастлива, че за една година Bloomberg TV Bulgaria не само стана част от всекидневнието на бизнес и финансовата общност, но се наложи и като източник на знания и безценен опит от практиката за много по-широка аудитория, най-вече младите хора у нас“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group.

През изминалата година телевизията направи българския бизнес част от световни събития. Bloomberg TV Bulgaria излъчи на живо откриването на Световния икономически форум в Давос и годишните награди Crystal Awards, на които световноизвестният актьор Леонардо Ди Каприо взе статуетката за важен принос за подобряване на състоянието на света.

От тази година Bloomberg TV Bulgaria организира и конференцията The Next Big Thing, която на 12 октомври събра бизнес общността на важен дебат за глобалните предизвикателства пред икономиката.

„С подобни събития водещите и екипът на Bloomberg TV Bulgaria имат възможност да осъществят и пряк контакт със зрителите си и бизнес общността в България - нещо, което по принцип липсва в телевизиите“, коментира Вучев.

Журналистите в Bloomberg TV Bulgaria се наложиха и като търсени експерти и лектори във важни събития за бизнес общността. Със силен ангажимент към образованието, водещите редовно участват в дискусии и конференции, посветени на финансовата грамотност, а през лятото на 2016 година направиха серия от видеолекции за финансовия сайт Investor.bg с полезни знания и опит, които студентите не могат да открият в университета.

Какво е The Next Big Thing за тях? Вижте тук https://goo.gl/EzEmMB

В програмата на телевизията се излъчват и оригинални документални поредици на Bloomberg, както и българската авторска поредица с автор Биляна Митева - VIB (Very Important Bulgarians).

Програмата на Bloomberg TV Bulgaria се разпространява с HD качество в мрежите на всички кабелни и сателитни оператори, включително и онлайн на bloombergtv.bg на територията на България.

Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>