Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Мартина Ганчева модерира българо-румънски дискусионен форум

2017-10-20
Мартина Ганчева бе модератор на дискусионния форум "10 години в ЕС: Бъдещи перспективи". Събитието е организирано от Информационните бюра на Европейския парламент в България и Румъния с цел да се направи равносметка на членството на България и Румъния в Европейския съюз, съпостави постиженията и начерта пътя напред. Водещата, международен редактор и продуцент на Новините ON AIR следи отблизо събитията в Румъния и е изявен специалист в тази сфера.

"Всяка страна се беше устремила към Брюксел, бяхме си обърнали гръб. Но след 10 години в ЕС, връзките между България и Румъния са възобновени и трябва да си партнираме... това е най-хубавият извод за мен от днешния форум. Имаше кръстосване на шпага в словесния дебат, но съседите от двете страни на Дунава демонстрираха, че вече са партньори. Със съседите винаги трябва да се разбираш добре", каза Мартина Ганчева след дискусията, която се проведе в Русе.

Интересът на водещата към темата Румъния не е случаен. Завършила е румънска филология, правила е интервю с Траян Бъсеску като действащ президент на Румъния, само ден след изборите за Европейски парламент. Тя е и преводач и на автобиографията на румънския президент Клаус Йоханис. Освен това Мартина Ганчева е автор и на редица анализи на тема Румъния в различни медии.


Още новини
08.10 Вече два поредни месеца потребителите нареждат Investor Media Group на топ място сред медийните групи в България
03.09 Investor Media Group - втората най-предпочитана онлайн медийна група в България
06.03 Investor Media Group с нова онлайн платформа за граждански сигнали - HelpBook.info
24.01 Александър Костадинов е новият водещ на Investbook по Bloomberg TV Bulgaria
17.01 Нестандартна, увлекателна и аналитична прогноза за времето по Bulgaria ON AIR от 22 януари

Към всички новини>>