Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Ивайло Лаков от Bloomberg TV Bulgaria спечели наградата „Икономика на светло“ в медийната категория

2017-06-13
Водещият на "Светът е бизнес" и "Клуб Investor.bg" по Bloomberg TV Bulgaria Ивайло Лаков спечели престижната награда „Икономика на светло“ за 2016 на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Призът беше връчен в категорията за журналист и медия, допринесла за промяна на обществените нагласи към сивата икономика. Отличието е за обективно поднесена ежедневна икономическа информация и теми, свързани с ограничаване на неформалната икономика.

Наградите "Икономика на светло" са първото по рода си признание за постиженията в борбата с неформалната икономика в България. Събитието популяризира както приноса на българските предприемачи, бизнесмени и политици за подобряването и развитието на бизнес средата, така и добрите практики за ограничаване и превенция на неформалната икономика в страната. Призьорите в различните категории на конкурса бяха избрани от експертно жури, в което участваха над 100 изявени личности от областта на икономиката, научните среди, бизнеса, финансите, политиката, медиите.

Ивайло Лаков е едно от най-ярките имена в икономическата журналистика. Започва кариерата си още през 1994 в БНТ, където трупа опит в специализирани предавания като репортер, водещ и отговорен редактор. Има опит и в корпоративния сектор и има подчертан интерес към процесите и предприемачеството в интернет. През 2006 Ивайло Лаков става част от екипа на Инвестор.БГ, където разработва свой сайт – аutomedia.bg, в момента част от портфолиото на Investor Media Group (Инвестор.БГ АД). Завръщането му в телевизията е при старта на Bulgaria ON AIR през 2011, където води "Денят ON AIR” и "Клуб Investor" в продължение на четири години. В Bloomberg TV Bulgaria Лаков e водещ още от самия старт на телевизията - на предаванията "Светът е бизнес", заедно с Николай Кръстев – всеки делник 20:30-21:30 часа, както и на "Клуб Investor" – в събота от 20:00 часа.
Още новини
22.03 Нови проекти, големи сделки и пазарни тенденции - в „ИмоТиТе“ по Bloomberg TV Bulgaria
18.02 Международни експерти обсъждат в София как се създават градове на бъдещето
08.02 Bulgaria ON AIR с инициатива в подкрепа на новата българска култура
05.02 Бизнесът гледа Bloomberg TV Bulgaria: Близо 40% от аудиторията на телевизията са представители на висшия мениджмънт
15.01 Културната вълна в ефира на Bulgaria ON AIR продължава с новото предаване „Мултимедия“

Към всички новини>>