Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Bloomberg стартира Bloomberg TV Bulgaria в партньорство с Bulgaria ON AIR

2015-09-14
Bloomberg L.P. и Bulgaria ON AIR обявиха днес дългосрочното си споразумение за създаване на нов бизнес новинарски ТВ канал на български език. Bloomberg TV Bulgaria ще се появи скоро в мрежите на кабелните и сателитните оператори в страната със съдържание, фокусирано върху задълбоченото отразяване на икономическото и бизнес развитие на България.

“Стартът на Bloomberg TV Bulgaria е много важно събитие за медийни групи Bulgaria ON AIR и Investor - добавяме самостоятелен бизнес канал с първокласно качество към портфолиото си от специализирани онлайн медии. Информацията е от ключово значение за всеки бизнес. Затова вярвам, че Bloomberg TV Bulgaria, първият международен бизнес и финансов канал, адаптиран към местната аудитория, ще работи по най-добрия начин за общността в България,” коментира Виктория Миткова, управляващ директор на медийна група Bulgaria ON AIR.

Николина Димитрова, програмен директор на Bulgaria ON AIR, и Георги Бисерински, изпълнителен директор на медийна група Investor, са изпълнителни директори на Bloomberg TV Bulgaria. Джеф Грийн, изпълнителен продуцент в Bloomberg Television, ще работи заедно с екипа на Bulgaria ON AIR за създаването на икономическото и бизнес съдържание на новия канал.

“Със старта на Bloomberg TV Bulgaria ние продължаваме мисията си да повишаваме финансовата култура на българина. Търсенето на локалните проекции на глобалните икономически процеси и ролята на българския бизнес в тях е ключово за успеха на новия ни канал”, коментира Николина Димитрова, изпълнителен директор на Bloomberg TV Bulgaria.

Стартът на Bloomberg TV Bulgaria идва след повече от 2 години успешно сътрудничество между Bulgaria ON AIR и глобалния лидер в областта на финансовите и икономическите новини и информация Bloomberg Media, според което Bloomberg Television стана първостепенен доставчик на съдържание по тази тематика за Bulgaria ON AIR.
“Много се радвам, че българските зрители вече ще имат непрекъснат достъп до надеждната, прецизна и достоверна бизнес и финансова програма на Bloomberg, съчетана с локална продукция. Bloomberg TV Bulgaria е най-новата стъпка в глобалната ни инициатива да създаваме стратегически партньорства с водещите доставчици на съдържание на пазари с убедителна история на растеж”, коментира Адам Фриймън, управляващ директор на Bloomberg Mediа за Европа, Близкия изток и Африка.
Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>