Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Михаела Филева става част от кампанията „Забавното четене“

2016-05-26
Популярната поп певица Михаела Филева ще подкрепи националната кампания „Забавното четене“, чиято кауза тази година е да стимулира четенето с разбиране сред децата на възраст 6-14 години. Тя ще бъде специален гост на откриващото събитие на 29 май, от 14 часа в клуб „Перото“. Организатори на кампанията са детският портал Az-deteto.bg, национална телевизя Bulgaria ON и dnes.bg.

Любими съвременни български детски писатели традиционно ще подкрепят инициативата, която от години насърчава четенето сред децата във ваканциите и почивните дни. Към посланиците на „Забавното четене“ тази година се присъединява авторът на „Приключенията на мотовете“ Радостина Николова. Тя е носител на наградата „Бисерче вълшебно“ за 2014 г. На старта на кампанията на 29 май писателката ще прочете „между редовете“ любимо детско произведение.

В поредица от събития и инициативи познатите посланици на „Забавното четене“ Юлия Спиридонова – Юлка, Марин Бодаков, Петя Кокудева, Весела Фламбурари, Маги Благоева, Иван Раденков ще помогнат на организаторите да убедят децата още по-лесно в ползата и удоволствието от четенето „между редовете“, с анализ и оценка.

„Забавното четене“ продължава добрата традиция с конкурса за най-четящо дете. На събитието той ще бъде представен от 11-годишната Неда, която е активен участник в кампанията от самото й създаване.

Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г.
Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>