Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Investor.bg отбелязва 15 години успех заедно с бъдещите лидери

2016-03-24
Водещият финансов сайт и флагман на медийна група Инвестор.БГ АД - Investor.bg – ще отпразнува 15 години от създаването си заедно с българските студенти - бъдещи икономисти, финансисти, бизнесмени и лидери. В серия от публични лекции в университети със силни катедри по икономика, финанси и бизнес администрация, знакови фигури от българския бизнес, заедно с екипа на Investor.bg, ще вдъхновяват и мотивират младите хора с личния си пример, опит и съвети за успех.

Първата публична лекция, част от отбелязването на годишнината на Investor.bg, ще изнесе банкерът Левон Хампарцумян, председател на УС и главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“. Тя е организирана съвместно със Стопанския факултет на СУ “Св. Климент Охридски“ и ще бъде посветена на предприемачеството. Всички студенти, които имат интерес към темата, са добре дошли в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на 6 април, сряда, 18,00 часа. В разговора ще се включат още Георги Бисерински, изпълнителен директор на Инвестор.БГ АД и Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg.

Лекциията е отворена и за младите хора от други университети, които имат желание да я посетят.

„Отбелязваме 15-тата годишнина на Investor.bg заедно със студентите, защото бъдещето е в техни ръце и те могат да направят България по-добро място за живеене. Задължително условие за това е да има работеща пазарна икономика, която може да се развива само в условия на прозрачност и обективност на финансовата информация, достъпна за всички. Това е основната ценност на Investor.bg и наша мисия като медия“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на групата, обединяваща Bulgaria ON AIR, Инвестор.БГ АД и Bloomberg TV Bulgaria.



За Investor.bg

Investor.bg е най-големият онлайн финансов форум в страната, с лоялна аудитория, която стабилно расте през годините. Сайтът се ражда в края на 2000 г. с усилията на няколко визионери. Това са финансистът и предприемач Любомир Леков (сега член на Надзорния съвет на Инвестор.БГ АД), финансистът Александър Петров (сега партньор в McKinsey), и Гергана Златанова (сага Председател на УС на Фондация Лекови). Първата публикация излиза на 21.10.2000 г., а официалният старт на Investor.bg е през февруари 2001 г.

Investor.bg е първата безплатна икономическа интернет медия. Форумът на Investor.bg бързо се превръща в предпочитано място за дискусии, в които дори популярни икономисти и банкери се включват с истинските си имена.

През юли 2004 г. компанията Инвестор.БГ АД реализира първото в България IPO, като привлича 1 066 424 лева. Това е и първото IPO на технологична компания в Централна и Източна Европа. През октомври същата година дружеството е листвано на БФБ, а акциите му започват да се търгуват с код IBG.

До 2006 година на пазара има вече 10 успешни проекта в основните сегменти на българското интернет пространство, създадени от журналистите на Investor.bg. Сред тях са Dnes.bg, Tialoto.bg, Gol.bg, Rabota.bg и др.

През 2007 година се ражда идеята Клуб Investor, която прераства в серия от силни дискусионни форуми в различни сфери на бизнеса, финансите, здравеопазването.

През 2013 година Инвестор.БГ АД става собственост на медийна група Bulgaria ON AIR. От юли 2013 г. сайтът Investor.bg започва да излъчва видео съдържание от Bloomberg Television по силата на споразумение между Bulgaria ON AIR и световния гигант в областта на финансовата информация. Синергията между телевизия и интернет се развива допълнително и още по-успешно със старта на бизнес канала Bloomberg TV Bulgaria през октомври 2015 г. Част от журналистите на Investor.bg имат авторски предавания и водят пазарни и технологични рубрики в ефира на телевизията.

Още любопитни детайли от историята на Investor.bg, както и коментари от екипа и представители на бизнеса и финансовия сектор, можете да видите на адрес investor.bg/15godini.
Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>