Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

„Забавното четене“ търси различен край на произведения в конкурса за творческо писане

2016-07-15
Стартира традиционният конкурс за творческо писане на „Забавното четене“. Тази година децата от цялата страна на възраст от 8 до 14 години ще могат да се впуснат в ново литературно приключение – да напишат нов край на емблематично произведение. „Пипи Дългото Чорапче“, „Малкият принц“, „Котаракът в чизми“ и „Малката кибритопродавачка“ са творбите, на които децата могат да напишат по-различен завършек, да обяснят защо са избрали точно това произведение и да се състезават за наградите на „Забавното четене“. Няма ограничения в подхода към текстовете - есе, приказка, разказ или друга форма, като изборът е изцяло на децата.

Тази година традиционната кампания на Az-deteto.bg, която насърчава детското четене през вакациите и почивните дни, разширява мащаба и продължителността си, като към нея се присъдини национална телевизия Bulgaria ON AIR и сайтовете от медийна група Investor. Мисията на инициативата през 2016 година е да стимулира децата да се научат да четат критично, с анализ и оценка, или „между редовете“. Именно затова новият конкурс за творческо писане е с нетрадиционна задача.

Децата могат да изпратят произведенията си на имейл info@az-deteto.com до 31 август включително, като напишат трите си имена, навършени години и населено място. Всеки има право да изпрати едно произведение, до 2 страници в Word и с големина на шрифта 12. Всички творби ще бъдат прочетени внимателно от журито в състав Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg, Радостина Николова – автор на "Приключенията на Мотовете“, Виктория Бисерова, издателство „Ентусиаст“ и Вал Стоева – създател на сайта Detskiknigi.com.

Мария Дуковска и Вал Стоева бяха специални гости на предаването „Днес“ с Константина Живова, където дадоха повече подробности за конкурса и мисията на „Забавното четене“ тази година.
За да насърчи младите творци в писането, инициативата „Забавното четене“ за поредна година подкрепи любимият актьор Ивайло Захариев, който изпрати специално видеопослание за зрителите на „Днес“.
Вижте и чуйте какво казаха те днес: http://www.bgonair.bg/press/2016-07-15/zabavnoto-chetene-tarsi-razlichen-kray-na-proizvedeniya-v-konkursa-za-tvochresko-pisane

Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>