Начало Реклама Кариери Контакти
За компанията

Investor Media Group (Инвестор.БГ АД) е водеща медийна компания на българския пазар. В портфейла ѝ попада пълната гама от медийни продукти, която включва националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR, бизнес канала Bloomberg TV Bulgaria, над 15 онлайн медии и сайтове в различни сегменти, радио Bulgaria ON AIR, както и списанията Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine, Investor Digest и GO ON AIR The Traveller’s Magazine.

Investor Media Group е единственото в България публично дружество, което включва и телевизиионни медии, като акциите му се търгуват на БФБ-София.

Bulgaria ON AIR е една от четирите национални телевизии, които се разпространяват и цифрово ефирно в цялата страна. Тя привлича лоялна аудитория с качествената си програма, като предлага алтернатива на зрителите в телевизионното знание и забавление.

Bloomberg TV Bulgaria е единственият икономически ТВ канал у нас, насочен към широката бизнес общност, включително младите хора. Излъчва се в мрежите на кабелните, сателитните и IPTV мрежи у нас в HD качество.

Над 15 уеб сайта и платформи с разнообразно съдържание и функционалности формират онлайн портфолиото на компанията – dnes.bg, investor.bg, bgonair.bg, bloombergtv.bg, gol.bg, automedia.bg, tialoto.bg, puls.bg, az-jenata.bg, imoti.net, rabota.bg, teenproblem.net, az-deteto.bg, aha.bg, snimka.bg и blog.bg и други. Онлайн медиите, част от Investor Media Group, достигат до над 65% от интернет потребителите в България.

Радио Bulgaria ON AIR e национално покритие, като програмата му се излъчва в 33 града. Насочено е към широката аудитория и активния градски човек, който търси информация за актуалните събития и подбрани световни поп и рок хитове.

Списаниe Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine e луксозно издание за бизнес, анализи, пътувания и лайфстайл, което се разпространява на борда на всички самолети на националния превозвач България Ер, както и до избрани получатели на земята. GO ON AIR The Traveller’s Magazine е второто луксозно списание на България Ер. То е без аналог на българския медиен пазар, като предлага практична информация от първо лице за туристически и бизнес пътувания.

Investor Media Group успешно развива допълнителни проекти. Сред тях са поредицата от дискусии с експерти Клуб Investor и Investor Finance Forum на Investor.bg; Bloomberg конференцията The Next Big Thing; конференцията „Образование и бизнес“ на Bulgaria ON AIR, кампанията в полза на обществото „Забавното четене“ и спортното събитие „Детска Игриада“ на Az-deteto.bg, събитията „Форум бременност и детско здраве“ и „Здравен дебат“ на Puls.bg, годишните награди на Imoti.net и други. Повече подробности за събитията през 2017 година вижте тук >>

Investor Media Group е социално отговорна компания и подкрепя инициативи, които помагат на българските граждани да подобрят качеството на живота си. Приоритет на медийната група е да подкрепя и инвестира в проекти в областта на образованието - най-важната предпоставка за успешно професионално развитие и пълноценен живот.

През есента на 2017 година Investor Media Group придоби 90% от капитала на „Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ), с което направи най-мащабната инвестиция на медия у нас в образователна институция. Компанията ще инвестира в надграждане на академичната програма и възможностите за участие на бизнеса във ВУЗФ, така че студентите да натрупат практически опит още преди да завършат университета. Подробности вижте тук >>

Последни новини

The Next Big Thing: Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria с фокус върху предизвикателствата в глобалната икономика
2019-08-06

Годишната конференция The Next Big Thing на Bloomberg TV Bulgaria се завръща с четвърто издание през есента. На 17 октомври в София световни експерти ще дискутират каква е новата визия за икономически модел и какви ще са предизвикателствата, към които бизнесът е нужно да се приспособи. С конференцията единствената бизнес телевизия у нас ще отбележи и четвъртата си годишнина на българския медиен пазар. The Next Big Thing ще засегне теми, свързани с промените в икономическата ситуация, предизвикателствата на технологичната революция и някои глобални проблеми като измененията в климата и нарастващия брой на застаряващо население в западния свят. Тази година по време на събитието на фокус ще бъдат реакциите на глобалния бизнес по отношение на настоящите икономически условия. Акцент ще бъде поставен и върху ефектите от търговската война и технологичните промени, които формират индустриите на бъдещето. Начало на The Next Big Thing ще постави панелът с прогнози за състоянието на икономиката. В дискусия по темата ще се включат Мейва Кузин - икономист, покриващ темите в Bloomberg Economics за еврозоната, както и Валентин Маринов, банкер, ръководител на G10 FX research в Credit Agricole, Лондон. Вторият панел ще търси отговор на въпроса как глобалният бизнес ще реагира на икономическите прогнози. Освен това дискусията ще обърне поглед и към българската икономическа обстановка и мерките, които ще предприеме бизнесът в България. По време на The Next Big Thing ще бъде обсъдена и ролята на киберсигурността и 5G върху индустриите на бъдещето. За регистрация, информация за програмата и лекторите посетете https://tnbt.bloombergtv.bg/. До 16 август всеки желаещ да присъства на The Next Big Thing може да се възползва и от преференциални цени за ранно записване.

„България сутрин“ по Bulgaria ON AIR с нов формат и начален час през август
2019-08-05

Атрактивно съдържание, подбрани издания на публицистичните си предавания и вълнуващи серийни и филмови заглавия ще предложи ефирът на националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR през най-летния месец от годината. От началото август до средата на септември телевизията преминава на лятна вълна и е подготвила много развлечение и селекция на някои от най-добрите издания на публицистичните си предавания. От 5 август до 9 септември позитивното начало на деня с водещите Гергана Венкова и Златимир Йочев ще започва с половин час по-късно. Зрителите на „България сутрин“ вече могат да следят качествените дискусии и новини всеки делничен ден от 07:00 до 09:30 часа. Паралелно с коментарите и дискусиите по всички горещи теми, на фокус в студиото на "България сутрин" ще бъдат и любопитни, полезни летни теми и съвети, които да заредят зрителите с приятно настроение. Както досега Гергана и Златимир ще продължат да срещат хората пред малкия екран и с лица от областта на културата и техните истории. В заслужен отпуск през август излизат емблематичните публицистични предавания „Q&A с Клара Маринова“, „Брюксел 1“, „Видимо и невидимо“, „Операция История“, както и единствените предавания за авиация и автомобили в българския ефир - "Авиошоу" и "Колела", излизат в заслужен отпуск, като ще бъдат излъчвани повторения на най-добрите им епизоди. До средата на септември Bulgaria ON AIR ще предложи на зрителите някои от най-добрите и актуални издания на токшоутата. През лятото инфотейнмънт предаването за изкуство, култура и творчески индустрии „Мултимедия“ също е във ваканция, като предоставя възможност на зрителите да се насладят на някои от най-интересните дискусии и идеи, излъчени от началото на годината. А паралелно с това през август Bulgaria ON AIR ще предложи на аудиторията си голяма доза развлечение, излъчвайки съвременни европейски филми и вълнуващи руски класики. Лятната програма на Bulgaria ON AIR ще продължи до средата на септември, когато с нови издания, посветени на ключови за обществото теми и актуални въпроси, ще се завърнат и предаванията.

Представители на Асоциацията на корейските журналисти посетиха Bulgaria ON AIR
2019-07-10

Представители на Асоциацията на корейските журналисти (JAK) начело с президента на организацията Джунг Кю Сунг бяха на официално посещение в телевизия Bulgaria ON AIR. Целта на срещата бе запознаване с дейността и добрите практики в медията. По време на визитата, която се проведе на 10 юли, петчленната южнокорейска делегация имаше възможността да обмени опит с водещата на предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR – Милена Милотинова, с водещата на Новините ON AIR и автор на рубриката „Завърналите се“ – Петя Кертикова, както и с репортера Благой Цицелков. Сред темите, които журналистите от двете страни обсъдиха, бяха борбата с фалшивите новини, обучението на млади професионалисти, както и ключовата роля на творческите инициативи за формирането на едно по-дейно общество. Президентът Джунг Кю Сунг бе впечатлен от мисията на телевизията да представя повече положителни новини, както и от инвестицията на медията в културни и образователни проекти. Особен интерес делегацията прояви към кампаниите „Има какво да разкажем“ и „За нова българска култура“ на Bulgaria ON AIR. Посещението на корейски журналисти се осъществява в рамките на подписано Споразумение за сътрудничество между Съюза на българските журналисти и JAK. Корейската делегация се съпровожда от председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова. В рамките на споразумението само преди броени седмици се проведе визита на български журналисти в Южна Корея, част от които бе и Благой Цицелков. Репортаж от пътуването на Цицелков с фокус върху демилитаризираната зона и многото лица на азиатската държава ще бъде излъчен в събота, 13 юли, от 19:00 часа, в Историите ON AIR.