Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Dnes.bg стартира нова видео рубрика, посветена на българските исторически паметници

2016-04-04
Водещият новинарски сайт Dnes.bg стартира специален видеопроект, посветен на българските културно-исторически паментици. Новата рубрика „Българин да се наричам“ ще представя символите на паметта ни чрез серия от клипове, заснети с дрон. Целта му е да припомни богатството на българската история и култура и да послужи като удобен, леснодостъпен и атрактивен източник на информация за ученици, студенти и всички, които имат интерес към културно-историческото наследство на България.

Първият клип, заснет с дрон, е на паментика на Христо Ботев от Калофер. Повече информация и видео вижте тук >>> http://www.dnes.bg/obrazovanie/2016/04/04/bylgarin-da-se-naricham-pametnikyt-na-botev-v-kalofer.298232

Проектът се реализира с подкрепата на Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Всички читатели на dnes.bg също могат да се включат, като изпращат снимки и видеоматериали чрез платформата мРепортер на паметници от своето населено място или по света, където има кътче с българска история. Инициативата ще има и конкурсен характер и част от потребителите ще получат награди.

„Очаквайте и специалната интерактивна карта на културно-историческите ни паметници, която е много важна част от този проект“, съобщи главният редактор на Dnes.bg Златко Желев.
Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>