Начало Реклама Кариери Контакти

Какво ново

Investor Media Group направи най-мащабната медийна инвестиция в българското образование

2017-09-11
Investor Media Group (Инвестор.БГ АД 4IN /BGTR30/) финализира сделката по придобиване на 90% от капитала на „Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ). Това е най-мащабната инвестиция на медия у нас в образователна институция, в която се изграждат качествени кадри за бизнеса. Стратегическата цел на медийната група е да продължи успешната линия на развитие на ВУЗФ като най-модерната и практически ориентирана образователна институция в областта на финансите, икономиката и предприемачеството. Заедно с основателя доц. д-р Григорий Вазов Investor Media Group ще инвестира в надграждане на академичната програма и възможностите за участие на бизнеса във ВУЗФ, така че студентите да натрупат практически опит още преди да завършат университета.

За президент на институцията беше избран Апостол Апостолов. Той има доказани успехи в сферата на финансите и мениджмънта, както и повече от 10 години опит като преподавател във ВУЗФ в дисциплината „Капиталови пазари“. В развитието на капиталовите пазари Апостолов специализира в периода от 1995 до 2009 г. Между 2003 и 2009 г. е председател на Комисията за финансов надзор, а от 2011 г. досега е председател на НС на Тексим банк. От 2012 г. е председател на Съвета на директорите на „Централен депозитар“ и член на НС съвет на “ЧЕЗ Разпределение“. Завършил е „Банки и банково дело“ в УНСС, а преди това Техническия университет в Пловдив.

Академичната програма ще продължат да управляват ректорът доц. д-р Григорий Вазов и вицепрезидентът Детелина Смилкова. От есента младите хора могат да се включат в още няколко нови магистърски и бакалавърски програми, които залагат на иновативни и практически методи на преподаване. Повече информация вижте тук http://iskam.vuzf.bg/.

Медийната група ще подкрепи учебните програми на ВУЗФ с допълнителни възможности за придобиване на практически знания, като един от бъдещите проекти е обучение на място в Bloomberg TV Bulgaria за студентите във финансовите и икономическите специалности.

„Дългосрочната стратегия на Investor Media Group да развива и подкрепя качественото образование в България отиде на следващото ниво – директна инвестиция в университет. Щастливи сме да бъдем част от бъдещето на ВУЗФ, коeто за 15 години се утвърди като еталон в икономическото образование. Вярвам, че заедно с изключително силния и доказан академичен състав ще направим сериозна крачка напред в създаването на утрешните ценни кадри за бизнеса и нови предприемачи – каквато е и мисията на бизнес медиите в групата ни“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group.

„През последните 15 години ВУЗФ се утвърди като водещо висше учебно заведение в България, което дава на студентите си не само блестящи познания във финансовата, застрахователната и бизнес сферите, но и ги подготвя да си намерят работа по специалността още от студентската скамейка. Ставайки част от Investor Media Grouр - най-голямата бизнес медийна група в България, разширяваме полето си на дейност още повече. Това е една голяма крачка, с която засилваме ролята на бизнеса в образованието и даваме на студентите си нови възможности за практика, по-експертно и иновативно образование и възможност да се срещнат с известни имена от българската и международната бизнес сцена“, коментира доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.
Още новини
27.04 Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR по време на майските празници
15.04 Блокчейн технологиите и разплащанията с криптовалута – част от бъдещето на банковия и финансов свят
12.04 Как технологиите променят дигитални разплащания – във второто онлайн издание на Tech of Tomorrow
08.04 Експерти пред Tech of Tomorrow: Инженерните иновации в следващите години ще идват предимно от бизнеса
31.03 Технологиите, които променят бизнеса и финансите – в поредица онлайн издания на Tech of Tomorrow

Към всички новини>>